Izvedbeni projekat  stana u Sarajevu površine od 66 m²

Funkcionalne zone u stanu već bile jasno razdvojene tako da u stanu nismo radile značajniju tlocrtnu transformaciju.

U društvenoj zoni je, koja se sastoji od dnevnog boravak, kuhinje, terpezarije i balkona, nakon uklanjaja vrata, rušenja dijela zidova između dnevnog boravka i trpezarije stvoren prozračniji i funkcionalniji prostor.

​U stanu dominaraju sivi i bijeli tonovi dok smo sa  koloritnim detaljima donijele “pop of color” u prostor.

U dnevnom boravku je stavljen akcenat na bočni zid koji je obojen kraljevsko plavom bojom i na kojem je smještena pažljivo dizajnirana konzolana komoda sa žutim detaljima.

Kuhinja je “custom made” i prilagođena je  klijentu koji voli da provodi dosta vremena u kuhinji. Kako svijetli tonovi čine prostor vizuelno prostranijim, za kuhinjske elemente smo izabrali bijelu boju.

Toplinu smo unijeli sa drvenom radnom pločom. Na zidu dominiraju svijetlo sive heksagonalne pločice koje se iz kuhinje dalje šire na trpezarijski zid u slobodnoj formi.

Prije i poslije nas:

© 2020 shapes & figures. Design by <pixerize>

Privacy Preference Center